top of page
Image by Stefan Heinemann

TEAM

An.jpg

Professor

An Martel

An is dierenarts (DVM, PhD, DipECZM wildlife population health) met een sterke interesse in natuur en infectieuze ziekten bij wildlevende dieren. Ze is samen met Frank verantwoordelijk voor de WHG onderzoeksgroep en professor aan de UGent.

IMG_20211120_182212.jpg

Onderzoekscoördinator

Elin Verbrugghe

Elin (PhD) heeft een biomedische achtergrond en is coördinator van de WHG onderzoeksgroep. Gastheer en ziekteverwekker zijn de twee woorden die haar onderzoeksinteresse het beste weergeven. Door onderzoek uit te voeren naar ziekten bij wildlevende dieren wil ze bijdragen aan oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken.

IMG-20210826-WA0105.jpg

Laborante

Sofie De Bruyckere

Sofie is laborante en ondersteunt de verschillende WHG onderzoekers met haar 20 jaar ervaring in moleculaire technieken (DNA en RNA extracties, PCR, QPCR,...), celculturen en algemene bacteriologie. Zo helpt ze met de verwerking van diagnostische stalen bij de verschillende onderzoeksprojecten. 

Andrea.jpg

Doctoraatsstudent

Andrea Barbi

Andrea behaalde aan de Universiteit van Turijn een bachelor in biologische wetenschappen en een master in milieu-ecologie. Als ecoloog gaat zijn interesse uit naar reptielen, amfibieën en natuurbehoud. Sinds 2020 is hij doctoraatsstudent bij WHG en is zijn onderzoek gericht op de oorsprong van kikkervisjes' microbioom en de interactie met de ziekteverwekker Batrachochytrium dendrobatidis.

57a3c488-34af-40d2-8b97-bc28eadf3b5d.jpg

Doctoraatsstudent & ECZM Resident

Naomi Terriere

Naomi studeerde in 2016 af aan de UGent als dierenarts en werkte de afgelopen zes jaren toe naar een carrière in de conservatie van wildlevende dieren. Zo werkte ze bij WWF-België en voltooide ze een postgraduaat in Conservation Medicine aan de Universiteit van Edinburgh. In 2021 begon ze haar doctoraat en residentie bij WHG rond ziekte-surveillance bij wilde diersoorten.

Kevin.jpg

Postdoctoraal Onderzoeker

Kevin Mulder

Kevin is bioloog met een brede interesse in de evolutie en biodiversiteit van reptielen en amfibieën. Zijn onderzoek gebruikt voornamelijk moleculaire technieken om deze fascinerende dieren beter te begrijpen. Bij WHG ligt zijn focus op het bestuderen van de genetische basis van het immuunsysteem van salamanders, vooral met betrekking tot chytrid infecties.

Valérie.jpg

Doctoraatsstudent

Valérie Miserez

Valérie is in 2023 afgestudeerd aan de UGent als dierenarts met een bijzondere belangstelling voor in het wild levende zoogdieren en infectieziekten. Meteen na haar studie is ze gestart met een doctoraatsonderzoek bij WHG. Haar onderzoek richt zich op potentiële, onderliggende stressoren die egeldifterie kunnen uitlokken, een ulceratieve huidziekte met een hoge mortaliteit binnen de egelpopulatie (Erinaceus europaeus).

foto  S. Bogaerts.jpg

Professor

Frank Pasmans

Frank is dierenarts (DVM, PhD, DipECZM herpetology) met een levenslange passie voor amfibieën en reptielen. Samen met An is hij verantwoordelijk voor de WHG onderzoeksgroep en professor aan de UGent, meer bepaald in veterinaire bacteriologie en mycologie, en reptielen- en amfibieënziekten.

Lieze Rouffaer.jfif

Postdoctoraal Onderzoeker

Lieze Rouffaer

Lieze is dierenarts (DVM, PhD, DipECZM wildlife population health) met een bijzondere interesse in natuurbehoudsonderzoek. Haar doctoraat richtte zich op de interactie tussen huismussen (Passer domesticus) en enteropathogene bacteriën over een verstedelijkingsgradiënt. Momenteel bied Lieze logistieke en onderzoeksondersteuning aan promovendi, is ze betrokken bij de opleiding van studenten en geeft ze advies aan overheden over onderwerpen die verband houden met ziekten en volksgezondheid.

Leni.JPG

Doctoraatsstudent

Leni Lammens

Leni is bioloog met een specialisatie in herpetologie. Ze onderzoekt bij WHG de gezondheid van salamanderpopulaties en hoe ziekteverwekkers, amfibieën en de omgeving met elkaar interageren. De kennis die uit dit onderzoekt voortvloeit zal hopelijk dienen om de achteruitgang van salamanders een halt toe te roepen en de druk op ecosystemen te verlichten. 

Jesse.jpg

Doctoraatsstudent

Jesse Erens

Jesse is bioloog met een brede interesse in ecologie, evolutie en natuurlijke historie. Zijn passie ligt binnen het behoud van biodiversiteit. Door middel van veldonderzoek en door het integreren van moleculaire, organismale en ecologische gegevens, bestudeert hij de aanhoudende effecten van chytride-invasie op amfibieënpopulaties. Aanvullende projecten richten zich op het verkennen van de bredere ecologische niche van chytrid en de mechanismen die ten grondslag liggen aan de verspreiding ervan. 

foto Sarah.jpg

Laborante

Sarah Van Praet

Sarah werkt sinds 2016 als laborante bij WHG en ondersteunt de verschillende onderzoekers met hun projecten. Zij staat bovendien ook in voor de diagnostische testen.

IMG-20220424-WA0001.jpg

Doctoraatsstudent

Cyrelle Houtsaeger

Cyrelle is afgestudeerd als dierenarts in 2019 en deed alvast onderzoek aan de UGent rond de oorgezondheid bij de hond. Nadien deed ze even kort ervaring op in een dierenartsenpraktijk in Noord-Frankrijk. In maart 2023 startte ze haar doctoraat rond ziektensurveillance bij wilde dieren, waarbij ze voornamelijk zal focussen op de regio van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

bottom of page