top of page

PHD POSITIES BIJ WHG

Bijgewerkt op: 10 jan.


(c) Frank Pasmans

PhD-posities bij Wildlife Health Gent


We nemen een aantal enthousiaste, gedreven, jonge wetenschappers aan die we een vierjarige beurs kunnen aanbieden voor het uitvoeren van eersteklas doctoraatsonderzoek bij Wildlife Health Gent. Studenten zullen verschillende aspecten van ziekte-ecologie en epidemiologie van infecties met de chytrideschimmel Batrachochytrium salamandrivorans (Bsal) bij Europese salamanders bestuderen. We zullen verschillende belangrijke kenmerken van de ziekte behandelen, waaronder gevoeligheid van de gastheer, transmissieroutes en reservoirs. Nieuwe inzichten zullen dienen om beleidsmakers te informeren over de aanpak van deze ziekte, die een bedreiging vormt voor de meeste Europese soorten salamanders.


We zijn op zoek naar verschillende profielen die samenkomen in een multidisciplinair team van wetenschappers, ingebed binnen Wildlife Health Gent:


Een eerste profiel zal voornamelijk veldwerk op amfibieën uitvoeren om de infectie- en ziektedynamiek van de ziekteverwekker en de dynamiek en kenmerken van de gastheerpopulatie op te volgen, waarbij hypothesen in het veld worden getest.


Een tweede profiel zal zich vooral richten op het ontwikkelen en testen van hypothesen in proof of concept lab trials met amfibieën en Bsal.


Het derde profiel zal zich toespitsen op moleculaire aspecten van de gastheer-pathogeen-interactie (inclusief celculturen, transcriptomics en op CRISPR gebaseerde technologieën).


Voor alle functies is een diploma hoger onderwijs in de wetenschappen (biomedische wetenschappen, biologie, diergeneeskunde...) vereist. Uitstekende kennis van de Engelse taal is een vereiste. Voor de functies met veldwerk zal de communicatie met lokale mensen voornamelijk in het Nederlands zijn. Aangezien studies bestaan ​​uit het werken met levende dieren, zullen kandidaten zich moeten houden aan de Europese proefdierwetgeving.


We verwelkomen sollicitaties tot 1/5/2023. Sollicitaties moeten vergezeld gaan van een cv en een motivatiebrief, verstuurd naar an.martel@ugent.be en frank.pasmans@ugent.be

541 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page