top of page

WHG TE GAST OP VOC-SYMPOSIUM

Bijgewerkt op: 10 jan.

Op vrijdag 25 februari vond in Beringen het VOC-symposium plaats, georganiseerd door Vogelbescherming Vlaanderen voor medewerkers van de Opvangcentra voor Wilde Dieren (VOC).


Tijdens deze editie werden de inhoudelijke aspecten van de VOC-werking, met een belangrijke focus op infectieuze ziekten besproken. De verschillende VOCs vervullen een belangrijke rol in de algemene ziekte-bewaking van wildlevende dieren daar zij de 'eyes and ears' in het veld zijn. Het belang van tijdelijk of permanent monitoren van de gezondheid van wilde diersoorten is duidelijk door uitbraken zoals vogelgriep, SARS-CoV-2, de egelziekte, Afrikaanse varkenspest, etc.


In dit opzicht kwam Dr. Muriel Vervaeke van Natuur en Bos een algemene stand van zaken brengen over de verschillende lopende bewakingsprojecten en specifieke aandachtspunten voor de VOC-werking. Prof. Dr. An Martel en Naomi Terriere van ons WHG-expertisecentrum kwamen om aan bod om het respectievelijk te hebben over het lopend onderzoek naar difterie bij egels door Corynebacterium ulcerans en parasitisme bij wilde dieren.


Een uiterst interessante samenkomst die het belang van samenwerking benadrukte. Wij danken nogmaals Vogelbescherming Vlaanderen voor de uitnodiging! :-)

20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page